The foyer for Zion Buildcon’s first project, Zion Prime, in Ahmedabad, Gujarat; focuses on the idea of lines defining a space. This space is the entrance to the entire building, which has a double volume in the centre and vertical circulation at the far end.On both the sides of the double volume brown and white lines envelope the space, creating a sense of enclosure. Contrasting to that, the double volume has a sculpture made out of just black lines, which means to amplify the height of it even further. The floor is imagined as a sea of mirror finished white, which would reflect all these lines and double their intensity.

Client
Zion Buildcon
Typology
Commercial
Location
Ahmedabad
Year
2016 - 2018
Status
Completed
Area
750 sq.ft
Design Team
Malay Doshi, Riddhi Panchal
Photo
Satvik Bhavsar | Chasing Light Studio
Visualisation
Nalin Prajapati