PP house is designed for a client who was very fond of a certain type of Spanish architecture. It so happened that he actually visited Spain keeping this project in mind and studied various buildings of the same type. The house was to be designed for a large joint family. Keeping all this in mind, the house is made with a central access to a villa for the parents in the back of the plot. On either side of this entrance building, are separate villas for their two children and their families. This cluster of three houses is completed with a large garden in the centre and a swimming pool at the back, with various small structures for other activities. The entire feel of the project comes from the proportions and materiality of a Spanish house.

Client
Prabhat Panwar
Typology
Residence
Location
Indore
Year
2014
Status
Proposal
Area
24,600 sq.ft
Design Team
Manish Doshi, Hardi Amin
Visualisation
Nalin Prajapati